Skip to main content

Hans Verhaegen

Hans Verhaegen - NY


Het werk van Hans Verhaegen omvat olieverfschilderijen, tekeningen, muurschilderingen, collages, affiches, postkaarten en voorpagina's van niet bestaande tijdschriften.
Opvallend zijn de insitu installaties zoals bijvoorbeeld 'Ronker' (1996), 'Zeyp' (1997), 'Atelier 255' (1999) en 'The Milky Way' (2000).
Het verrassende '128 people' (2003) was de eerste van de recente reeks van digitale animaties. Alle animaties zijn bevolkt door dezelfde Tetris-achtige menselijke figuren. De mens verschijnt als centraal onderwerp maar ook als resultaat van assemblage van onderdelen in een computerprogramma.
De zelf geschreven algoritmes worden getoond als installaties ('Deus Digitalis', 2009), of produceren beeldenreeksen waaruit een selectie verder wordt bewerkt en gedrukt op papier ('Kling', 2010, 'Rodiola', 2012, 'NY', 2014).
Deze haarscherpe, abstracte composities tonen onbevangen een verleidelijke veelheid van kleur en vorm. Steeds ligt slechts een tiental eenvoudige vormen aan de basis van dit hybride werk ergens tussen traditionele schilderkunst en hedendaagse digitale kunst.


Hans Verhaegen - NY
Hans Verhaegen - Rhodiola
Hans Verhaegen - Peacock
Hans Verhaegen - Spray
128 people
Deus digitalis
Hans Verhaegen - 2704 (Stam)
2 In Neon
Animations
128 People
No Time
The Milky Way
Atelier 255
Discover Amsterdam
Telefoon
Ondertussen
Zeyp
Brand
Narcissus
Ronker
Drempel
Passe Partout

Residenties (selectie)

Kunst in publieke ruimte (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.