Level Five

  • Atelierwerking (BK)
  • Off space (BK)
  • Werkplaats (Beeldende Kunst)
Brussel
België
Level Five is een door kunstenaars georganiseerde coöperatieve atelierruimte op steenworp afstand van de Beurs in Brussel. Op de vijfde verdieping delen een 80 kunstenaars een ruimte met individuele en gedeelde ateliers, een gedeelde bureauruimte, een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijke ruimtes.

De organisatie van de vloer is geïnspireerd op de radenpolitiek en democratische modellen van besluitvorming en actie. Er is een raad gekozen uit de leden van Level Five, die de basisverplichtingen van de organisatie organiseert (vzw Level Five). Maandelijks is er een forum waar leden van Level Five suggesties en voorstellen over de alledaagse omgeving naar voren kunnen brengen om gezamenlijk vorm te geven aan de gemeenschappelijke ruimten van de verdieping.

De gemeenschappelijke ruimtes zijn waar de leden en bezoekers van Level Five elkaar kunnen ontmoeten. Ze zijn opgevat als open ruimtes die kunnen transformeren in de verschillende vormen die sociale actie kan aannemen: een drankje delen, een vertoning bekijken, een tentoonstelling bekijken, een lezing bijwonen, deelnemen aan een discussie, enz. We voelen dat op deze manier de kloof tussen productie en presentatie in de kunst op Level Five wordt verkleind.

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.