WARP

  • Kunstorganisaties (BK)
  • Tentoonstellingsruimte
Sint-Niklaas
België

WARP is een platform voor beeldende kunst dat ontstond in 2006 en opereert vanuit Sint-Niklaas in de regio van het Waasland. WARP is een letterwoord dat staat voor: Wase Artistieke Projecten. Als werkwoord verwijst ‘warpen’ naar de creatieve transformatie van een omgeving vanuit een punt.
Via de focus op talentontwikkeling ontstaan lange termijn-relaties met kunstenaars, gekoppeld aan een breed gamma met engagementen. Dit mondt uit in diverse vormen aan samenwerkingen en tentoonstellingen met hoofdzakelijk nieuwe producties.  Het ontsluiten, presenteren, promoten en omkaderen van eigentijdse kunst bekleedt dan ook een centrale plek in de organisatie.  
Een bredere, internationale horizon vormt een stimulerend referentiekader en voorziet de lokale verankering permanent van uitdagende impulsen. Uit de relatie met kunstenaars en partners zoals: Frans Masereel Centrum Kasterlee; 0090 Antwerpen; Beeldenstorm-Daglicht Eindhoven; Firestation Dublin, StudioOne & Schleife 18 Wenen, groeiden artistieke projecten in Antwerpen, Brugge, Dublin, Eindhoven, Gent, Kasterlee, Londen, Wenen. 

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.