Skip to main content

Galerie Baronian Xippas


Kunsthandelaren Albert Baronian en Renos Xippas hebben samen de Baronian Xippas, een nieuwe galerie in Brussel, opgericht.
Gelegen in de voormalige ruimte van Albert Baronian, is de galerie een unieke samenwerking tussen twee grote figuren in de hedendaagse kunstgaleriewereld. Door de kracht van hun 80 jaar ervaring en expertise in de kunstwereld te combineren, bundelen Baronian en Xippas hun krachten, kennis en passie om een nieuwe galerie te creëren die verder gaat dan het gewone. Deze convergentie zal een krachtpatser creëren op de Belgische, Europese en Zuid-Amerikaanse kunstscene. Baronian Xippas zal ambitieuze projecten voorstellen met de belangrijkste kunstenaars van elke galerie - zoals Darren Almond, André Butzer, Robert Devriendt, Wang Du, Lionel Esteve, Gilbert en George, Robert Irwin, Vik Muniz, Takis, Janaina Tschäpe, Gilberto Zorio... - terwijl ze voortbouwen op hun respectievelijke sterke punten: een sterke aanwezigheid op de Belgische markt voor Albert Baronian en een solide structuur voor Renos Xippas.
Gebaseerd op een gemeenschappelijke visie, gedeelde waarden en het geloof in een open, menselijke en toegankelijke benadering door het creëren van een persoonlijke relatie met verzamelaars, kunstprofessionals en bezoekers, zal Baronian Xippas de ervaringen uit het verleden gebruiken om de uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden. Op die manier omarmt de galerie nieuwe mogelijkheden en kansen voor de kunstenaars en de globale kunstscène, wat resulteert in een nieuwe dynamiek op de Belgische en internationale kunstmarkten en het vergroten van de internationale bekendheid van hun kunstenaars. "Renos en ik zijn al meer dan 30 jaar bevriend, we hebben samengewerkt aan vele artistieke projecten en we vertegenwoordigen verschillende kunstenaars samen. We delen dezelfde waarden en dezelfde visie op het runnen van een kunstgalerie. We geloven in de kracht van vriendschap, samenwerking en visie, en willen nieuwe interacties, nieuwe partnerschappen en nieuwe manieren van denken stimuleren", zegt Albert Baronian. "Met meer dan 40 jaar internationale ervaring zijn we in staat om een nieuwe manier van denken te stimuleren over wat een galerie moet opleveren, zowel lokaal als internationaal", voegt Renos Xippas toe. De krachten bundelen in Brussel is heel zinvol. België is een uniek Europees platform. De kunstscene daar is vooruitstrevend en breekt voortdurend grenzen. Er is een zeer grote belangstelling voor hedendaagse kunst, met gevestigde en opkomende kunstenaars".Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.