Werkplaats Walter

  • Tentoonstellingsruimte
  • Werkplaats (Beeldende Kunst)
  • Werkplaats en/of residentieplek (Podiumkunst)
Anderlecht
België
Werkplaats Walter is een werk- en performanceplaats voor experimentele en avant-gardistische kunst en muziek in Brussel. Walter is een initiatief van muzikant Teun Verbruggen. In een veelbelovend gebouw nodigt Walter Brusselse en internationale beeldend kunstenaars en muzikanten uit, en biedt hij atelier- en repetitieruimtes aan, evenals mogelijke residentie en een concertzaal. Walter verenigt kunstenaars gedreven door experiment en improvisatie. Walter nestelt zich in het hartje van Cureghem (Anderlecht), een dichtbevolkte wijk, op een steenworp afstand van het stadscentrum van Brussel en midden in de zich snel ontwikkelende grachtengordel.

Werkplaats Walter stelt 360 m2 industrieel gebouw in Brussel open voor muzikanten, artiesten en iedereen die op zoek is naar een opwindende plek om te experimenteren, te creëren en te ontdekken. Werkplaats Walter heeft een concertzaal van 100 m2 te huur, ideaal voor repetities, residenties en concerten, met de mogelijkheid om gebruik te maken van de bar en het sanitair. Langere verblijven met gebruik van onze slaapgelegenheid is ook mogelijk.

Werkplaats Walter beschikt over een open atelier van 40 m2 voor korte termijn verhuur en een residentie appartement. Het appartement biedt plaats aan maximaal 4 personen en bevindt zich tegenover de kunstenaarswerkruimte.

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.