Skip to main content

Sacha Eckes

A Star Was Born


Sacha Eckes werd te Brugge geboren maar bracht de helft van haar leven door in San Francisco waar ze beïnvloed werd door underground comix, street art, skatecultuur en pop art. Verder rekent ze nu tot haar invloeden: Goya, Ensor, het groteske en het Duits Expressionisme.

Sacha Eckes' werk gaat over het verlangen. Het verlangen om te begrijpen en begrepen te worden, om te beminnen en bemind te worden. In haar werk rekent zij af met hetgeen haar in het leven bedreigt. Ze maakt werken waarin cartooneske figuren rondzweven in een chaotische wereld, op zoek naar een houvast. Ze maakt werken over het kunstenaar-zijn. In haar advertenties uit de kunsttijdschriften 'Frieze' en 'ArtForum' reageert ze soms fel uit op een kunstwereld die zich te serieus neemt. Haar werk is ruw en vol humor, maar getuigt ook van een onverwachte gevoeligheid en zit vol dubbele bodems.

Sacha werkt vooral met stiften, pastels en kleurpotloden en verwerkt vaak lagen verf in haar tekeningen. Sacha heeft tentoonstellingen gehad in San Francisco, New York, Detroit, Los Angeles en Brussel. Zij is mede-organisator van Sketch, een tekenevenement die maandelijks plaatsvindt ( het Muhka, Bar Nadar, Toer de Nord...).


A Star Was Born
Cut Head
I'm Not Dead Yet
Lady in Red and Swirl
Mistakes Were Made
Once Upon A Time
Orange Sunday
Come To Daddy
Creed
Paul McCarthy's Sacha
Smile
Sun
The Center of The Universe
Untitled
Connecting the Dots


Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.