Skip to main content

Bénédicte & Laure-Anne Jacobs

Crypto Miner Car


Het werk van het Brusselse kunstenaarsduo LarbitsSisters bevindt zich op het grensvlak van kunst, technologie, politieke en maatschappelijke vraagstukken. Hun samenwerking vindt zijn oorsprong in een gedeelde fascinatie voor nieuwe media en combineert daarbij wetenschappelijk onderzoek en artistieke praktijk. 
Met hun werk verkennen LarbitsSisters concepten als privacy, dataverwerking en netwerkanalyses, algoritmes, automatisering en artificiële intelligentie waarbij de aandacht uitgaat naar mechanismen, patronen en het creatieve potentieel van digitale media. Centraal in hun praktijk staat de frictie tussen het publieke en private, online en offline, tussen het ongebreideld geloof in technologische vooruitgang en het dagelijks leven.
Hun werk wordt tentoongesteld op verschillende nationale en internationale tentoonstellingen en symposia waaronder het Bozar Electronic Arts Festival, Printemps Numérique, Ars Electronica, Isea. In 2011 richtten het kunstenaarsduo Larbitslab op, een onderzoeksplatform voor digitale media waarmee internationale samenwerkingen tussen kunst en wetenschap tot maatschappij kritische installaties, performances en events leiden.
Het unieke in de aanpak van Larbitslab is de methodologie, die het minutieus observeren van digitale praktijken, media-analyse en onderzoek naar technische en maatschappelijke implicaties combineert.


Crypto Miner Car
Bitsoil Tax & Hack Campaign
bitRepublic
BitSOIL Trader
eu4you
Algorithmic Tube Tales
Algorithmic Tube Tales
TubePlot
Flanograph
MyMiniMaxiLoveLife

Group shows (selection)Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.