Skip to main content

Gwen Cresens

Gwen Cresens


Veelzijdig accordeonist die zich op de meest diverse podia thuis voelt.

Gwen Cresens studeerde accordeon bij Ludo Mariën aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Ludo Mariën. Hij volgde masterclasses bij Vladimir Subitzki, Wiatcheslaw Semionow, Oleg Sharov, Joseph Macerollo, Roger Eggermont, Philippe Thuriot en alsook een speciale jazz-stage bij de Amerikaanse accordeonist Frank Marocco.

Als accordeonist liet hij zich snel opmerken bij Trio Dor, samen met Wietse Beels en Vlad Weverbergh. Later zat hij aan de zijde van Arno, begeleidde hij artiesten als Jo Lemaire, Stef Bos, Luc Devos, Koen De Cauter, Axelle Red, …
Ook orkesten deden op zijn spel beroep: het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Vlaams Radio Orkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Vlaams Radio Koor… Verder werkte Gwen Cresens mee aan verschillende theaterproducties onder muzikale leiding van Bernard Van Lent, filmmuziek van documentaires, cabaret, opera en dansproducties.

Gwen Cresens richte ook zelf een aantal ensembles op: het Sexteto Tanguedia dat zich wijdt aan de muziek van Piazzolla en Papillon, waarmee hij op zoek gaat naar de parallellen en verschillen tussen het franse chanson en de musette enerzijds, en de slavische en balkanmuziek anderzijds.
Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.