Skip to main content

2000 Monkeys

Tom Pintens - 2000 Monkeys (150x150)


Wanneer Zita Swoon een break neemt en zijn eigen Flowers For Breakfast verwelken, verzamelt Tom Pintens een fijn kransje rasmuzikanten rond zich: gitarist Wannes Cré (Quetzal), drummer Piet Jorens (Arno, dEUS,...) en bassist Mirco Banovic (Arno, PJDS,...). Samen vormen ze 2000 Monkeys: Pintens' meest persoonlijke project tot dan toe, waarin hij de feestelijkheid van Zita Swoon laat samengaan met de sfeervolle songs van Flowers for Breakfast. Het blijft echter bij één album, want vanaf 2006 begint de Antwerpenaar liedjes in het Nederlands te schrijven en treedt hij op onder zijn eigen naam.

Pianist en gitarist Tom Pintens is een bezige baasje. Wanneer Zita Swoon een break neemt en zijn eigen Flowers For Breakfast verwelkt lijken duikt hij op in de begeleidingsband van PJDS en achter de knoppen bij Think Of One.
Hij verzamelt een fijn kransje rasmuzikanten rond zich: gitarist Wannes Cré (Quetzal), drummer Piet Jorens (Arno, dEUS,...), bassist Mirco Banovic (Arno, PJDS,...).
2000 Monkeys is geboren. Het wordt Pintens' meest persoonlijke project, waarin hij de feestelijkheid van Zita Swoon laat samengaan met de sfeervolle songs van Flowers for Breakfast.
In het najaar van 2003 verschijnt een eerste single: "One Night".
Het eerste album wordt verwacht in januari 2004.

(Bron: Muziekcentrum Vlaanderen - Laatste update: 20/11/2003)




Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.