Skip to main content

Piet Kuijken

piet kuijken


Piet Kuijken studeerde bij Jan Vermeulen en daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij les kreeg van ondermeer Jan Michiels, André de Grooote en Arie van Lysebeth. Hij won in 1994 de Cera Jeugd en muziek prijs en de Axion Classics Wedstrijd.
In 2001-2002 studeerde hij aan de Indiana Universiteit te Bloominton bij Menahem Pressler. Hij verwierf het Performer Dimploma en volgde daarna master classes bij Hokanson, Aurer, Rosenbaum, Grossley en anderen.
Hij was als pianist verbonden het het New Music Ensemble van de universiteit en won de Schumann Concerto Competition wat hem meteen een concert opleverde in de Musical Arts Center met het Symphony Orchestra onder leiding van Ze'ev Dorman.
Sinds 1995 is hij als pianoleraar en begeleider verbonden aan het Conservatorium te Anderlecht en sinds 2002 is hij gastdocent piano aan het Brusselse Koninklijke Conservatorium.
Piet Kuijken werkte met verschillende orkesten en gaf reeds solorecitals en kamermuziekconcerten in Europa, Japan en de USA.

Hij bespeelt zowel het clavecimbel als de pianoforte als de moderne piano en zijn repertorium reikt van de barok tot hedendaagse muziek.
Hij is een permanent lid van het Prometheus Ensemble en vormt regelmatig een duo met zijn vader Wieland Kuijken en cellist Karel Steylaerts.


Discografie (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.