Skip to main content

Stijn Govaere

Stijn Govaere


Stijn Govaere is een Belgische componist die electro-akoestische muziek schrijft en Barcelona als uitvalsbasis heeft. Hij specialiseert zich in akoestische muziekcreaties.
Hij schreef echter ook instrumentale muziek en muziek voor dans. Stijn Govaere kreeg zijn allereerste opleiding in het plaatselijke blaasorkest als twaalfjarige altsaxofonist. Dit blaasorkest zou hij later zelf leiden als dirigent. Hij studeerde af aan het conservatorium te Mechelen en vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en Gent waar hij kamermuziek, harmonie, contrapunt, analyse, orkestratie en compositie studeerde bij Roland Coryn en akoestische muziek bij Musiques & Recherches en Annette vande Gorne.
Hij is lid van FeBeMe (Belgische vereniging voor Electroakoestische muziek) en AMEE (Asociación de Música Electroacústica de España).

Govaere bekwam een eervolle vermelding op de Fifth International Competition of Electroacoustic Composition and Visual-music georganiseerd door The Destellos Foundation in Mar del Plata, Argentina.
Hij is finalist van de International Electroacoustic Music Competition MUSICA NOVA 2012Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.