Skip to main content

Mark Lambrecht

Mark Lambrecht


Freelance cellist en barokcellist Mark Lambrecht is al jarenlang verbonden aan diverse ensembles waarmee hij op binnen- en buitenlandse podia concerteert

Mark Lambrecht combineerde zijn licentiestudies Germaanse filologie aan de Universiteit Gent met muziekstudies aan de conservatoria te Brugge en te Gent. Onder meer Hans Mannes en André Messens waren daarbij zijn stimulerende docenten. Vervolgens specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk van oude muziek op barokcello, onder begeleiding van Lidewij Scheifes, Anner Bijlsma, en Hidemi Suzuki (Conservatorium Brussel).
Als freelance cellist en barokcellist is Mark Lambrecht al jarenlang verbonden aan diverse ensembles waarmee hij op binnen- en buitenlandse podia concerteert (o.a. "Concerto Currende" en "Il Fondamento"). Hij heeft een bijzondere voorliefde voor de kamermuziek en profileerde zich, gefascineerd door de relatie tekst-muziek als continuospeler. Barokspecialisten als Paul Dombrecht, Florian Heyerick en Erik Van Nevel doen regelmatig op hem een beroep.
Ook de uitgoering van hedendaagse muziek geniet zijn speciale aandacht. Zo verleende hij enkel jaren geleden zijn medewerking aan de creatie met CD-opname van "Dix poèmes pour deux violoncelles" van Johan Van Weerst (procuctie Limelight, Kortrijk), en van het ballet "d'Amour piqué d'une mouche à miel" van Frank Agsteribbe (productie Vooruit, Gent). Hij realiseerde verder nog CD-opnames met zijn eigen ensemble "The Great Charm", "Le Rondeau" o.l.v. J.P. Boullet, "Currende" o.l.v. Erik Van Nevel en "Il Fondamento" o.l.v. Paul Dombrecht.
Het romantische en moderne repertorium vertolkt hij op een Engelse cello van ca 1830.
Barok en klassiek worden op een basse-de-violon van Gaspar Borbon (Brussel, ca 1680) uitgevoerd.
Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.