Skip to main content

Veerle Peeters

Veerle Peeters


Pianist, muzieklerares

Veerle kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder aan de Academie der Noorderkempen te Essen. Ze vervolgde haar studie aan het Lemmensinstituut te Leuven en volgde er zowel de kunsthumaniora als de hogeschool. Tijdens haar studietijd werd ze laureaat van enkele belangrijke pianowedstrijden zoals “Stephan De Jonghe” in Aalst en “Cantabile” in Antwerpen. Haar belangrijkste leraars waren Jan Vermeulen (piano) en Roel Dieltiens (kamermuziek). Ze behaalde het eindexamen piano, harmonie en contrapunt en studeerde af met de grootste onderscheiding. 

Na haar studie richtte ze het kamermuziekensemble “Frescamente” op. Dit ensemble bestaat uit een bezetting van hoorn, klarinet, viool en piano en specialiseert zich in het spelen van onbekende werken, zowel hedendaags als klassiek. In 2006 werd ze met dit ensemble laureaat van de prestigieuze kamermuziekwedstrijd “gouden vleugels”, waardoor ze de kans kregen een concertreeks te brengen door heel Vlaanderen in samenwerking met pianist Jan Michiels. Speciaal voor deze tournee schreef de vlaamse componist Jeroen D’Hoe een werk voor hen, aangepast aan hun bezetting. Ze speelden ook al live voor radio Klara en brachten hun eerste cd uit in het voorjaar van 2007. Deze kreeg een zeer lovende recensie in “Knack”. Datzelfde jaar werden ze finalist van het kamermuziekconcours te Almere in Nederland. Momenteel speelt Frescamente zowel concerten in België als in Nederland.

Naast Frescamente gaat Veerles grote interesse uit naar het werk van vrouwelijke componisten. Momenteel speelt ze pianomuziek van de Franse componiste Mélanie Bonis in de productie “Mel Bonis m/v”, in samenwerking met Jeugd&Muziek en actrice Laura Verlinden. Hieraan gekoppeld is in het najaar van 2010 haar eerste pianosolo cd uitgekomen met muziek van deze componiste (et’cetera).

Naast haar werk als pianiste neemt ze ook cd’s op voor o.a. pianist Jan Vermeulen waarbij ze de opname leidt en mee instaat voor de afwerking. Ze geeft pianoles aan de muziekacademie van Heist-op-den-Berg en heeft muziek van verschillende jeugdmusicals op haar naam staan die telkens met veel succes werden opgevoerd.


Discography (selection)Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.