Skip to main content

Yannick Franck

Prishtina


Yannick Franck is een geluidskunstenaar en een experimentele muzikant. Hij leidt het onafhankelijke label Idiosyncratics Records.  
 Hij werkt in verschillende disciplines waarin hij zichzelf voortdurend heruitvindt door het gebruik van media zoals fotografie, video, instalaties en performance.

Hij is oprichter van het electroakoestische project Y.E.R.M.O., waarin hij sinds 2005 samenwerkt met Xavier Dubois. Het duo componeerde de soundtrack voor de tentoonstelling Collision Zone (Biënale van Venetië 2009, Pavillioen van Luxembourg) van Nadine Hilbert en Gast Bouschet.

Hij heeft samengewerkt Gast Bouschet & Nadine Hilbert, Craig Hilton (Gauchiste, Loincloth), Pietro Riparbelli / K11, Esther Venrooy, Lucille Calmel en is momenteel aan het werken op meerdere projecten met Jean-Marie Mathoul (48 Cameras), Philippe Petit (Strings of Consciousness), Steve Kaspar en Stuart Dahlquist (Asva).

Yannick Franck trad op in verschillende plaatsen en festivals als Issue Project Room (New York, USA), MUDAM & Philharmonie du Luxembourg (Luxembourg, LU), Young Arts Biennial (Moscow, RU), EPAF (Warsaw, PL), Instants Chavirés (Paris, FR), Ausland & Electronic Church (Berlin, DE).

Zijn geluidswerken werden uitgebracht op diverse labels als conceptprojecten van de Franse muzikant Sylvain Chauveau Onement (FR), Silken Tofu (BE), Young Girls Records (BE) en Italiaanse label Silentes (met zijn partner in crime Pietro Riparbelli).

Hij maakt soundtracks en live muziek voor dans, theater en film (hij werkt met  voor het Théâtre National de la Communauté Française de Belgique en met gezelschappen Artara en Trotz Ensemble). Franck heeft ook gecomponeerd soundtracks voor Marion Tampon-Lajariette, Mary Sherman, Jan Peeters, Geert Ooms en Wendy Morris.


Prishtina
Prishtina
Prishtina


Makers

We try to list as many artists and organisations that collaborated on stage performances in Flanders.

Flanders Arts Institute

Expertise centre for performing arts, music and visual arts.