Skip to main content

Hilde Coppé

Hilde Coppé


Veel gevraagde soliste voor barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek. Bevlogen oratorium en operazangeres met een grote internationale présence.

 

 De Belgische sopraan Hilde Coppé studeerde aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Gent en Brussel bij Lydia Lesage en Dina Grossberger, waarbij ze het Hoger Diploma Zang behaalde. Van Ronny Lauwers kreeg ze lyrische kunst. Aan het Tilburgs Conservatorium ontving zij het diploma voor Uitvoerend Musicus met grootste onderscheiding.

In London studeerde zij bij Jessica Cash. Daarnaast volgde ze meester-cursussen bij Jos Van Immerseel, Noëlle Barker, Vera Rosza en Sarah Walker.

Ze had jarenlang de zangpedagoge Tuan Sieuw Loh als coach. Momenteel volgt ze de S. Wilfartmethode.

Hilde Coppé is een veel gevraagde soliste voor barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek. Ze heeft heel wat passies en oratoria op haar repertoire staan, o.m. van: Bach, Mendelssohn, Telemann, Fauré, Gounod, Mozart, Haydn, Händel, Schubert en Rutter. Ook bracht ze al een aantal creaties ten gehore o.a. van Dirk De Nef, Rudi Tas, Peter Pieters, Willy Carron, Kurt Bikkenbergs.

Zij werkte samen met dirigenten als Grant Llewellyn, Patrick Peire, Koen Kessels, Florian Heyerick, Etienne Siebens, Ludo Claesen, Johan Duyck, Eric Lederhandler, Laslo Heltay, Alexander Rahbari, David Angus.

In kamermuziekverband zingt zij met klarinet en piano in het “Lotustrio” en met trompet en orgel in het “Trio Symfonia”.

Zij geeft stemvorming, zang en vokaal ensemble aan de academies van Roeselare en Wetteren.
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.