Stef Driesen

  • kunstenaar
1966
Hasselt
België
Stef Driesen woont en werkt in Brussel. In zijn beginperiode waren Oude Meesters zoals Memling, Van Eyck of Breugel belangrijke invloeden. Na een langdurige artistieke zoektocht in de besloten ruimte van het atelier evolueerden zijn schilderijen steeds verder van figuratief naar abstract.
 Bij het oproepen van spanningen tussen licht/donker, achtergrond/voorgrond, zacht/hard, vrouwelijk/mannelijk via vorm en kleur, brengt Driesen een zekere dynamiek en ruimtelijkheid in zijn schilderijen binnen.
 Zijn opmerkelijke spel met licht en donker, waarbij de kunstenaar een wisselwerking tussen dreiging en kwetsbaarheid neerzet, geeft de sombere atmosfeer weer van een toxisch wereldbeeld.
 Waar de kunstenaar zich laat leiden door de handeling van het schilderen, brengt het beeld de toeschouwer terug naar de donkere atmosfeer die verzonken ligt onder de taal. Een terugkeer naar de essentie, die verder gaat dan de formalistische bekommernissen of de persoonlijke besognes van de schilder. Een zoektocht naar een picturaal veld dat liever een transgressieve, meditatieve ervaring opwekt, dan dat het iets wil vertellen.

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.