Skip to main content

Woning Van Wassenhove


Museum Dhondt-Dhaenens organiseert residenties in de iconische Woning Van Wassenhove, een modernistisch meesterwerk ontworpen door de architect Juliaan Lampens in Sint-Martens-Latem, nabij Gent. De residenties bieden een in Europa gevestigde kandidaat, ongeacht nationaliteit, de mogelijkheid om gedurende maximaal vier opeenvolgende weken in de Woning Van Wassenhove te verblijven. De nadruk ligt op reflectie en onderzoek, hoewel artistieke productie met respect voor de integriteit van het huis mogelijk is. Dit residentieprogramma is een samenwerking tussen de Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens en de Lampens Estate.

De residentie biedt tijd en ruimte om te reflecteren op de eigen praktijk en de kans deze verder uit te werken in de Woning Van Wassenhove. De resident kan rekenen op de steun, de communicatie en het institutionele netwerk van Museum Dhondt-Dhaenens. De resident wordt zal naar aanleiding van de residentie en in overleg met Museum Dhondt-Dhaenens een publiek moment – lezing, performance, publicatie, uitzending, presentatie... – te organiseren. De residentie bekostigt reiskosten, een per diem en een productiebudget voor een presentatiemoment.

Er vinden verschillende open-calls plaats om een kandidaat met een specifiek profiel binnen of deels buiten de beeldende kunst te selecteren. Na een eerste selectie, beoordeelt een jury een longlist om een kandidaat te selecteren.Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.