Thomas Soetens & Kora Van den Bulcke (Workspace Unlimited)

  • kunstenaar
1972
Workspace Unlimited vzw werd opgericht in 2002 als kunstenaarscollectief door Thomas Soetens (Kortrijk, B) en Kora Van den Bulcke (Gent, B). In 2005 werd Workspace Unlimited erkend als organisatie voor nieuwe media onder het  kunstendecreet. Workspace Unlimited profileert een artistieke visie die zich situeert in het veld van game technologie, sociale netwerken en hybride ruimte.
De werking van Workspace Unlimited is gericht op de productie van experimentele nieuwe mediaprojecten,  gesitueerd op het kruispunt tussen kunst, architectuur en ICT, waar nieuwe contexten voor hybride en 'augmented reality' worden onderzocht. Binnen die werking wordt een coherent kader ontwikkeld voor internationale samenwerkingsverbanden, uitwisselingen en presentaties. Het collectief, opgebouwd rond een kern van kunstenaars en programmeurs, werkt voor specifieke projecten samen met verschillende binnen- en buitenlandse culturele organisaties en onderzoeks instellingen. Het transdisciplinair platform waar Workspace Unlimited aan bouwt overstijgt hun artistieke praktijk, biedt ook ruimte aan workshops, panels en symposia, onderzoek en ontwikkeling.
Het belangrijkste project van Workspace Unlimited 'Common Grounds' is een permanent netwerk van virtuele werelden (EXTENSION, DEVMAP, IMPLANT) verbonden aan fysieke publieke ruimtes in Montreal, Rotterdam en Belgie.

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.