Skip to main content

Wouter Huis

A is not A


Wouter Huis is beeldend kunstenaar en werkt in verschillende media. Of liever: hij plaatst een medium (of mediator) tussen wat we zien en hoe we zien. Het leiden van de blik naar dingen die normaal niet in het middelpunt van de belangstelling lijken te staan, maar altijd wel onopvallend aanwezig zijn in de architectuur die ons omringt : de hoek van een kamer, de stoeprand van een straat of een overdekt hoop bouwafval in een park.

Door dit te doen (het scanning van ruimten en situaties) plaatst hij de focus ook op het medium als zodanig. Tijdens Glocal Affairs (Maastricht, 2008) infiltreerde hij in de tentoonstelling door het plaatsen van een "illegaal" titel-kaartje naast een stuk van een muur waarop twee vlakken waren geschilderd in wit en grijs. 'This is White, this is Grey' werden een instant, kant en klare monochroom schilderij van een parasiterende kunstenaar, het creëren van iets uit niets.

Een meer recente project, 'Performance # 1' (2011), bestond uit een leegstaande garage box dat voor de duur van het evenement-werd omgezet in een theater. Het publiek werd uitgenodigd om plaats te nemen, waarmee de elektrische deur op een bepaald moment werd geopend om een blik in een alledaagse, oninteressante straat te onthullen. Deze straat, en de zeer kleine hoeveelheid van de actie in het (af en toe een auto of persoon voorbij) werd daarbij overgeheveld naar zowel een scherm en een nieuwe ruimte. Ook de mensen binnen werd de deelnemers in een vreemde en stille prestaties. Het is precies deze toestand tussen het iets en het niets dat Huis lijkt te fascineren.


A is not A
# YOU ARE NOT HERE
Sad window
Spannend muziek
Untitled
exterieur
interieur
Disclaimer
Memory of a space
Performance #1
Plaats delict
Maria propean
Uhmlalala, Circus for your satisfaction
Panic room
Copy paste time shift

Residenties (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.