Skip to main content

Robbert&Frank Frank&Robbert

Clay Tablet - Lunch


Frank&Robbert (1989°) groeiden samen op. Ze studeerden samen Multimediale Vormgeving, KASK Gent (MA, 2012) en ontwikkelden tijdens hun opleiding een sterke gevoeligheid voor de symbolische en politieke lading van beelden. Sindsdien maken ze cross-mediaal werk waarbij ze de status van de kunstenaar of het kunstobject in vraag stellen. De ‘homo ludens’ en humor zijn kernbegrippen in hun praktijk. Ze dragen het principe DIY (Do It Yourself) hoog in het vaandel. Op deze wijze onstaat er een diverse praktijk op de grens van beeldende kunst, performance en theater.

Frank&Robbert Robbert&Frank maken en presenteren performances in de openbare ruimte en onderzoeken nieuwe media (Virtual en Augemented Reality). 

Onder de vlag van kunstencentrum CAMPO produceerden ze drie theatervoorstellingen die tour(d)en in binnen en buitenland.
Robbert&Frank Frank&Robbert zijn actief binnen diverse werkgroepen. Ze waren stichtende leden van videocollectief PORT ACTIF (2010-2016) en zetelden 5j lang in de Vlaamse Academie voor Wetenschap en Kunst te Brussel (2016-2021). 

Sinds 2021 representeert Fred&Ferry Gallery (Antwerpen) hun veelzijdige oeuvre.


Clay Tablet - Lunch
F&R R&F Cosmology
Mask Totempole Suitcase
Mit Allen Sind Wir Verbunden
Minor Destruction of suffering
The Year of the Pig
GO AWAY SORROW
GO AWAY SORROW Suitcase
Alter Ego Suitcase
GUNS mural

Residenties (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.