Skip to main content

Ilke Cop

Prolific


Ilke Cop (BE, 1988) woont en werkt in Brussel, België. In 2010 studeerde ze af met een Master in Kunstgeschiedenis en begon de kern van haar ideeën en visie wortel te schieten. Tot 2021 runde ze een veelgeprezen en duurzaam modemerk (ILKECOP). Eind 2018 begon ze haar kunstpraktijk te verkennen. Ze is lid van het nieuwe schrijfcollectief voor vrouwen Hyster-x. In juni 2024 heeft ze haar tweede solotentoonstelling bij Tatjana Pieters Gallery. 

Andere recente solotentoonstellingen zijn: Prolific bij Tatjana Pieters, Gent (BE), Folded Whites Barak Lili M bij Pilar, Brussel ( BE), State of Things bij KL8, Brussel (BE). Recente groepstentoonstellingen zijn Borst een tentoonstelling en lezing samen met Joëlle Dubois samengesteld door Hyster-x in De Studio, Antwerpen (BE), Kunstenfestival Watou, Poperinge (BE), Search Party samengesteld door Ben Edmunds, Tatjana Pieters, Gent (BE), PASS 2021 samengesteld door Jan Hoet Jr & Kris Martin in de Kerk van Wanneberg (BE). Haar werk is opgenomen in privécollecties in heel Europa. Deze zomer maakte Cop een opmerkelijke verschijning met een sculpturale installatie gemaakt voor Sint-Denijs City, een Belgische Biënnale voor hedendaagse kunst. 

Haar werk is geselecteerd om deel uit te maken van de Biënnale van de schilderkunst in Mudel museum, Deinze (BE) en de Biënnale voor vrouwen in de kunst, Brussel (BE) in 2014.


Prolific
Unlearn II
bounti ful III
Conception I
Leading the Invasion
Parthogenesis
Bright & Early II
Bright & Early IV
virago now
virago pieace III


Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.