Skip to main content

Tamara De Prest

Roots


Tamara De Prest is een beeldend kunstenaar met een achtergrond als tekenaar en een autodidact in de schilderkunst. Haar voornaamste focus ligt op het werken met theezakjes, waarbij haar persoonlijke kwetsbaarheid zichtbaar is in het fragiele materiaal dat ze gebruikt. Waar tweedimensionaal werk haar beperkt om haar verhaal volledig te vertellen, vindt ze aanvulling in ruimtelijk werk.

 

Als visueel verhalenverteller geeft Tamara uitdrukking aan haar innerlijke leefwereld en raakt ze het thema van psychische kwetsbaarheid aan. Haar creatieve proces loopt parallel met haar emoties en zintuiglijke waarnemingen. Ze verkent existentiële vragen, het loslaten van ballast, onthechting en verbinding. Haar werk vormt een persoonlijke zoektocht naar veerkracht, weerbaarheid, houvast en zingeving, met als uiteindelijk doel zelfrealisatie.

 

Door haar eigen emoties te vertalen, streeft zij ernaar troost en comfort te bieden aan anderen, waarbij zij via haar werk een bron van begrip wil zijn voor de gekwetste of zoekende ziel.

 

 


Roots
Wees gezeten
De wandelaar wandelt niet meer
XXXIII
The Doll
Onderhuids
De Koffer
The Black Room
Baklijsten en plexi lijst
Flashbulb memory
Grootmoeders schort
De Communicerende Gedachten
Baklijsten
Eros & Thanatos
De Sleutel, assemblage
Bubbel

Kunst in publieke ruimte (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.