Skip to main content

Marc Matthys

Marc Matthys


Pianist-componist Marc Matthys neemt een aparte plaats in binnen het Vlaamse muzieklandschap. Hij profileert hij zich als een uiterst veelzijdig musicus in uiteenlopende muziekgenres zoals Klassiek, Jazz en Pop.

Na een klassieke opleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium van zijn geboortestad Gent, profileert pianist-componist Marc Matthys zich als een uiterst veelzijdig musicus in uiteenlopende muziekgenres zoals Klassiek, Jazz en Pop.

Hij bekwam verschillende onderscheidingen waaronder de Grand Prix Humanitaire de France en werd laureaat van wedstrijden zoals Tenuto (VRT), Europ’ Jazz Contest en het Jazzconcours te Dunkerque.

Hij concerteerde in Europa en de VS, verzorgde een concert in het PSK voor het BOIC in het kader van de Olympische Spelen en was te gast op de wereldtentoonstellingen te Zaragoza en Shangai. Hij trad ook op in het Koninklijk Paleis naar aanleiding van de zilveren huwelijksverjaardag van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Matthys werkt samen met figuren als Dirk Brossé, Rudolf Werthen, Walter Boeykens, Neeme Järvi, Aga Winska, Toots Thielemans, Eddie Daniels en Shirley Bassey.

Hij realiseerde verschillende cd’s, waaronder een pianosolo Cd ”Bach meets Jazz again” met Toots Thielemans als speciale gast en “Crossings, Marc Matthys & Friends -live at Flagey”, en DVD’s, zoals ”Divas are Forever-L’Ultime Concert de Shirley Bassey”.

Van zijn composities verschenen opnames met het BRTN-Filharmonisch Orkest(VRO), Het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Het Nationaal Orkest van België, I Fiamminghi, L’Arco Musicale, Ensemble Walter Boeykens, Big Band Sound, Arco Baleno en Convivium Musicum. Zijn compositie 'Mozart 2006 con amnima' werd door het Grumiaux trio opgenomen op cd en geprogrammeerd door Yrui Serov te St-Petersburg in juli 2006.

Management: Irina Matthys
Parituren: Matrix en Muziekcentrum VlaanderenKunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.