Skip to main content

Rony Verbiest

Rony Verbiest


Accordeonist en baritonsaxofonist, Rony Verbiest, vermengt invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek.

Rony Verbiest heeft de liefde voor de accordeon meegekregen van vader Michel.
Al op zesjarige leeftijd stond Rony Verbiest op de planken van het bekende café
De Accordeonist dat gerund werd door zijn vader. Het was het begin van een
creatieve muzikale carrière waarin accordeons, drums en saxofoons centraal stonden. Hij raakt op jonge leeftijd in de ban van de jazz, laat de accordeon staan en studeert saxofoon en slagwerk. Later ging Verbiest naar de conservatoria van Gent en Brussel en onderscheidde zich daar in slagwerk, saxofoon en kamermuziek. Tijdens zijn studies wordt hij geëngageerd als saxofonist bij de Koninklijke Kapel van de Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel van de Gidsen.

Snel echter raakte Rony Verbiest in de ban van de jazzmuziek en wordt hij een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire.

Eveneens ontwikkelt Rony Verbiest zijn eigen muziek op accordeon. Zo mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.


Rony Verbiest
Rony VerbiestKunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.