Skip to main content

Luc Loubry


Luc Loubry studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van zijn geboortestad, waar hij de Hogere Diploma’s kamermuziek en fagot behaalde.
Hij is laureaat van de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden voor zijn discipline: Praag 1974, Colmar 1976, Tenuto-Brussel 1977 en Genève 1980. Na enkele jaren dienst bij het voormalige BRT/RTB Symfonisch Orkest, werd hij in 1976 solofagottist en later aanvoerder fagot bij het Nationaal Orkest van België.
Luc Loubry is docent aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Hij is ook lid van het Duo Legna met de celliste, Viviane Spanoghe, het houtblazertrio Avena, het Bellerophon Ensemble (met o.a. de befaamde pianist, André De Groote), het Amadea Kwintet, het Collegium Instrumentale Brugense en het Harpeggio Ensemble dat hij in 1980 oprichtte, samen met de harpiste, Rachel Talitman.  Bovendien geeft hij in binnen- en buitenland master classes en zomerstages. Zijn uitgebreide discografie (meer dan 35 titels!) omvat de belangrijke concert-, recital- en kamermuziekwerken van Händel via Mozart tot Jolivet. Luc Loubry bespeelt een fagot van Buffet-Crampon en rietjes van Glotin, Frankrijk.


Discografie (selectie)
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.