Skip to main content

Bart Vandewege

Bart Vandewege


Bart Vandewege is actief als zanger, dirigent en componist. Hij profileert zich vooral in de wereld van de oude en de hedendaagse muziek. Hij zingt met het Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe), het Amsterdam Baroque Choir (Ton Koopman), Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel), Bach Collegium Japan (Masaaki Suzuki), Il Gardellino (Marcel Ponseele), Plus Ultra (Michael Noone), La Petite Bande (Sigiswald Kuijken), Concerto Köln, Il Giardino Armonico en Freiburger Barockorchester, met dirigenten als Gustav Leonhardt, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Robert King, Jos Van Immerseel, Alan Curtis, Roy Goodman, Christopher Hogwood, Peter Rundel, Skip Sempé, Peter Phillips en Marcus Creed. Als gastdirigent realiseerde Bart Vandewege diverse cd-opnames met vergeten composities van Fétis en Lemmens (VRK / Jan Van Mol, orgel), tot werk van de Amerikaanse componist Elliott Carter (Pamela Hunter, recitant / Stijn & Steven Kolacny, piano / VRK). Hij was tot 2004 programmamaker bij Radio 3 / Klara (VRT Brussel) en is thans actief als artistiek supervisor bij opnames, zoals recentelijk bij première-opnamen van composities van Mauricio Kagel en Cristóbal Halffter.

In 2008 werd hij aangesteld als samensteller en artistiek leider van Vozes, het nieuwe koor van het ensemble Al Ayre Español olv. Eduardo López Banzo, waarmee hij recentelijk de Johannespassie van J.S. Bach uitvoerde in het Festspielhaus Baden-Baden en de Nicolaikirche te Leipzig. 

Als componist werkt hij meestal in functie van theater, film en dans, in opdracht van o.m. de Vlaamse Opera, de VRT, Les Ballets C De La B, Ars Animación (Film Animation Studio) en diverse theatergezelschappen in Europa. Er verschenen reeds verschillende cd's met zijn composities.

Bart Vandewege werkt en woont in Spanje waar hij zanger is bij Free Lane.


Discografie (selectie)

Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.