Skip to main content

Paul Dombrecht

Paul Dombrecht (150x150)


Paul Dombrecht is één van Vlaanderens beste barokhoboïsten en één van de meest gerenommeerde hoboïsten van Europa. Hij is een autoriteit op het vlak van de studie van historische instrumenten en interpretatie van de oude muziek (18de en 19de eeuw).

Paul Dombrecht staat sinds vele jaren bekend als een autoriteit op het gebied van de oude muziek. Hij is een veel gevraagd solist op alle Europese podia en speelt regelmatig met vele prominente musici en barokorkesten.

In 1989 richtte hij zijn eigen barokorkest Il Fondamento op dat zich met veel succes toelegt op de uitvoering van oude muziek op authentieke instrumenten. Daarnaast is Paul Dombrecht de spilfiguur van het blazersensemble Octophoros en het Paul Dombrecht Consort. Ondanks zijn drukke bezigheden op het gebied van de oude muziek, toont Paul Dombrecht ook een levendige interesse voor de 19de eeuwse en hedendaagse muziek.

Als dirigent legt hij met de uitvoering van kamermuziek, omvangrijke producties en opera een grote veelzijdigheid aan de dag.

Paul Dombrecht is docent aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en wordt vaak gevraagd voor masterclasses in Spanje, Italië en Israël.


Discografie (selectie)

Dirigent


UitvoerderKunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.