Skip to main content

Alex Roosemeyers

Alex Roosemeyers (150x150)


Alex Roosemeyers studeerde aan het Kon. Muziek Conservatorium te Gent waar hij het Hoger Diploma Piano en Kamermuziek behaalde met grote onderscheiding. Om zijn inzicht in de muziek te verruimen, legde hij zich toe op het bespelen van orgel, klavecimbel en pianoforte. Hij bekwaamde zich aan het Mozarteum te Salzburg, waar hij diverse meestercursussen volgde bij Prof. Kammerling en Prof. Dorenski. Op jonge leeftijd behaalde hij de eerste prijs op het "Internationaal Jongeren festivalconcours" van het Festival van Vlaanderen en werd hij begeleider aan het Gentse Conservatorium. Door zijn soepelheid en veelzijdigheid werd hij gevraagd door solisten met een internationale uitstraling zoals o.a. Michael Bezkverny, France Springuel en Zeger Vandersteene.

Ook was hij lid van diverse kamermuziekensembles waaronder salonensemble Grupetto, een ensemble gespecialiseerd in historische reconstructies rond een centraal thema. Hun laatste productie "Marlene Dietrich, Falling in love again" verscheen op CD en toerde gedurende twee jaar langsheen de Vlaamse culturele centras. Door mee te werken aan projecten zoals het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen en diverse theaterproducties (o.a. in theater Antigone en Arca) werd hij opgemerkt door grote productiehuizen zoals Opera Hall, Music Hall en Tabas&co.

Als operarepetitor en stagemanager reisde hij mee naar Lissabon, Madrid, Barcelona, Munchen en Keulen voor uitvoeringen van Aida, Carmen, Nabucco, La Boheme en La Traviata. De bekende regisseur Frank Van Laecke deed op hem beroep voor zijn succes-musicals, Kuifje (Tabas&co) en Camelot ( Music Hall ). Als muzikaal leider bij "De Nieuwe Horizon" creëerde hij de Musical Camille Claudel, bekroond tot musical van het jaar 2002 in "De Morgen".

Dat niet alleen het klassieke repertoire hem boeit, bewijst zijn laatste CD "Duo Roosemeyers and friends". Samen met klarinettist Peter Merckx specialiseerde hij zich in de folkmuziek, meer bepaald de 'Jewish Soul Music'. Hun jongste cd werd met veel lof onthaald en is regelmatig te horen op Klara en Radio 2. Ook de tango draagt hij een warm hart toe. Samen met I Fiamminghi toerde hij met werken van Astor Piazolla in België, Hong Kong, Londen, Israël en Taiwan. Hier speelde hij samen met de grootmeesters op bandoneon Juan Jose Masolini en Alfredo Marcuci.
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.