Skip to main content

Steven Vanhauwaert

Steven Vanhauwaert (150x150)


Steven Vanhauwaert werd geboren in in Belgie in 1981. Zijn interesses omvatten zowel wetenschappen, literatuur als muziek. Gestimuleerd door verrijkende ervaringen met andere muzikanten, koos hij in 1999 dan toch om piano te gaan studeren. Vijf jaar later behaalde hij zijn Meestergraad aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, in de klas van professor Boyan Vodenitcharov. In 2004 verhuisde hij naar Los Angeles om zijn studies te vervolgen aan de Thornton School of Music aan de University of Southern California bij Kevin Fitz-Gerald. Naast piano studeert hij er ook jazz en improvisatie bij Dennis Thurmond.

Van vitaal belang voor zijn artistieke ontwikkeling waren de samenwerking met Hilda Dombrecht, en de masterclasses bij Alexei Lubimov, Malcolm Bilson, Helmut Deutsch en Kum Sing Lee.

Hij trad reeds talloze malen op in Europa en de Verenigde Staten, en dit in solo-recitals, in kamermuziekverband, en met orkest. In oktober 2004 won hij de Grand Prize in de Los Angeles International Liszt Competition, die hem debuutconcerten in Washington, Los Angeles, Canada en Hongarije opleverde.

De muziek van Mozart, Schubert, Brahms en Debussy ligt hem het nauwst aan het hart, maar hij maakt ook graag kennis met hedendaags werk van Ligeti, Liebermann, Takemitsu, ...
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.