Skip to main content

Ward De Vleeschhouwer

Ward De Vleeschhouwer


Ward De Vleeschhouwer begon zijn opleiding piano aan de muziekacademie E. Hullebroeck in zijn geboortestad Gent. Na zijn opleiding aan de academie zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium Gent en studeerde er piano bij Claude Coppens en Daan Vandewalle, compositie bij Frank Nuyts en Luc Brewaeys en improvisatie bij Peter Vermeersch. Verder volgde hij masterclasses bij Jan Michiels, Daniel Blumenthal, Tae Yoshioka en Thomas Rosenkranz.

Ward houdt er een erg brede kijk op muziek op na. Van hedendaags klassiek tot volksmuziek en van cross-over tot pure rock. De Vleeschhouwer is van veel markten thuis. Zo bracht hij in 2013 zijn eerste solo cd uit met pianomuziek uit Peru getiteld ‘Chicha Morada'. Met de groep Thelema Trio speelt hij al meer dan 10 jaar hedendaagse klassieke muziek. De groep is binnen hun genre een vast waarde geworden in de muziekwereld. Meer dan 80 composities zijn reeds voor hen geschreven en door hen uitgevoerd in verschillende hoeken van de wereld. Ward was ook een aantal jaren gastmuzikant bij de chamber rockgroep Aranis en bij de progressieve rockband Present. Daarnaast gaf hij ook masterclasses en workshops in België, Peru, en in verschillende universiteiten in de USA. Deze diverse engagementen brachten Ward in concertzalen over heel Europa, in Japan, de USA, Brazilië en Peru.

Als componist schreef Ward De Vleeschhouwer composities voor piano, kamermuziek, theater en film. Zo was zijn werk al te horen bij Spectra Ensemble, Aranis, Kugoni Trio en Thelema trio. Hij componeerde voor verschillende theaterproducties waaronder Fabuleus en Toneelgroep NUNC. In 2012 schreef hij de soundtrack voor de film ‘Lucien Hervé, photographe malgré lui', geregisseerd door Gerrit Messiaen. De film kreeg verschillende awards op internationale filmfestivals.

In zijn creaties laat hij zich voornamelijk inspireren en fascineren door volksmuziek. Veel van zijn werken hebben zo als titel een naam van een masker: Boki (2010) voor piano solo en Goli (2009) voor piano 4-handig. Enkele piano- en saxofoonwerken van zijn hand zijn ook uitgegeven bij HrdScr Editions en Metropolis Music Publishers. Ward is lid van COMAV (Componisten Archipel Vlaanderen) en geeft pianoles, Soundpainting en compositie in de academie van Deinze.
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.