Skip to main content

Kristien Heirman

Kristien Heirman


Kristien Heirman (Lokeren) is organiste, klaveciniste en musicologe. Op 17-jarige leeftijd behaalde zij de eerste prijs orgel op de nationale wedstrijd ‘Pro Civitate’. 

 

In juni 1999 studeerde Kristien af als ‘Meester in Muziek, optie orgel’ aan het Lemmensintituut te Leuven bij Luc Ponet. In datzelfde jaar werd zij laureate van de Begijnhofprijs. In mei 2002 behaalde Kristien het diploma ‘Uitvoerend Musicus, fase 2’ in de voortgezette opleiding orgel bij Dorthy De Rooij aan het conservatorium van Maastricht en in februari 2003 studeerde zij af als ‘licentiate in de musicologie’ aan de KUL te Leuven. In juni 2017 studeerde ze af aan het Gentse conservatorium als ‘Master of Arts’ voor klavecimbel bij Guy Penson en Florian Heyerick. 

 

Kristien is dirigente van het jongerenkoor ‘Malaika’ en wordt regelmatig door verschillende koren en solisten gevraagd als begeleidster. Als musicologe wordt ze vaak gevraagd voor lezingen rond muziekgeschiedenis. Kristien is lerares orgel, klavierklas en muziekgeschiedenis aan de Kunstacademie Ter Beuken te Lokeren.Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.