Skip to main content

Roland Broux

Roland Broux


Roland Broux is licenciaat muziekwetenschappen aan de KU Leuven. Hij studeerde gitaar aan de muziekacademie van Genk bij Mathieu Vanhees en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Victor Van Puyenbroeck. Nadien volgde hij masterclasses bij vooraanstaande buitenlandse gitaristen. Roland Broux is laureaat van de internationale gitaarwedstrijd Printemps de la Guitare (Charleroi).
Vooral Julian Bream en David Starobin waren belangrijke inspiratiebronnen bij de uitbouw van zijn loopbouw. Naast zijn pedagogische opdracht als docent gitaar aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen speelt hij free lance als solist en in kamermuziekensembles (o.a. met gitarenkwartet Quadrant). Zijn bijzondere aandacht gaat verder uit naar programma's waarin muziek en woord worden gecombineerd.

Hij is sedert 1985 docent gitaar en literatuurstudie gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (Artesis Hogeschool) en sedert 1986 docent gitaar, gitaardidactiek en encyclopedie van de gitaar aan het Lemmensinstituut te Leuven.

 

 
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.