Skip to main content

Kris Verhelst

Verhelst Kris


Kris Verhelst studeerde orgel aan het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Chris Dubois en klavecimbel bij Jos Van Immerseel aan het Koninklijk Vlaams muziekconservatorium te Antwerpen. Zij profileert zich niet alleen als soliste, maar bouwde tevens een internationale reputatie op als basso continuo-speelster.

Kris Verhelst concerteerde in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Japan op zowel historische klavierinstrumenten als op hedendaagse replica’s. Haar interpretaties getuigen steeds van een diep inzicht en grondig respect voor de specifieke eigenschappen van elk instrument. Ze concerteert met toonaangevende Barokorkesten zoals Anima Eterna, Collegium Vocale en Les Muffatti, en kamermuziekensembles zoals More Maiorum, Oltremontano, La Sfera Armoniosa, Ricercar Consort, Scorpio Collectief en Il Gardellino.

Ze maakte opnames voor de labels Passacaille, Accent, Ramée, Klara, Channel Classics, Mirare, Aliud and EMR. Als docente klavecimbel, basso continuo en kamermuziek is Kris Verhelst verbonden aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daarnaast leidt ze regelmatig masterclasses en workshops. Ze verleent ook haar medewerking aan de bekende jaarlijkse internationale klaviercursus van het Ruckersgenootschap in het museum Vleeshuis te Antwerpen.
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.