Skip to main content

Martijn Vink

Martijn Vink


Martijn Vink heeft een veelzijdige, internationale carrière als kamermusicus, solist en pedagoog en zijn repertoire bestrijkt werken uit de vroege middeleeuwen tot en met muziek van vandaag de dag.

Martijn Vink concerteert wereldwijd als kamermusicus en speelt op vele belangrijke podia. Hij is vast lid van de ensembles Oxalys en Het Collectief, met wie hij in 2011 onderscheiden werd met de Klara voor ‘Musicus van het Jaar’.

Ook als solist maakte hij concertreizen in Europa met diverse orkesten. Als solist was hij te horen in celloconcerten van Saint-Saens, Lalo, Dvorak, Tjaikovski, Haydn, Martinu, Sjostakovitsj, CPE , Bach, Friedrich Gulda en werkte samen met dirigenten als Hans Vonk, Wiktor Liberman, Robin Engelen en Ivo Venkov.

Het spelen van de zes Bach suites is zijn dagelijks grote genot, maar op zijn repertoire staat eveneens een groot aantal stukken uit het virtuoze hedendaagse solorepertoire, met o.a. werken van  Berio, Xenakis, Ligeti, Dutilleux, Britten, Gubaidulina, Kee Yong Chong, Sciarrino en Garrido.

Martijn Vink speelde cellorecitals in de belangrijkste Europese steden en was te gast op vele
kamermuziekfestivals.  Hij maakte radio-opnames voor talrijke radiostations en werkte mee aan een twintigtal cd-producties, waarvan er verschillende beloond werden met prijzen en onderscheidingen van internationale muziektijdschriften.

Als pedagoog is Martijn verbonden aan het Utrechts Conservatorium en het Lemmensinstituut.
Daarnaast gaf hij masterclasses cello en kamermuziek in Hogescholen en festivals in Spanje, Engeland, Nederland, Hong-Kong, Sao Paulo en Japan.

Martijn speelt op een zeldzame cello van Vincenzo Panormo van 1750.
Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.