Skip to main content

Kunstenfestivaldesarts

Kunstenfestivaldesarts


Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal kunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater,  performance, dans en bij uitbreiding film en beeldende kunst. Al deze disciplines hebben een belangrijk aspect met elkaar gemeen: hun live uitvoering en beleving. Het festival verkent hybride en eigenzinnige kunstvormen  en probeert zo een antwoord te bieden op enkele fundamentele vragen. Wat kan liveness op een podium vandaag betekenen? Wie of wat wordt er gerepresenteerd? Wie mag toekijken en ervaart het moment live? 
 
Het Kunstenfestivaldesarts vindt elk jaar plaats in mei en duurt drie weken. Het veelzijdige programma wordt in niet minder dan twintig culturele centra getoond, alsook in verschillende publieke ruimtes. Het festival is nomadisch: de samenwerking met diverse partners is essentieel en het resultaat van een voortdurende dialoog.  Samen realiseren we uitzonderlijke artistieke projecten, bestemd voor een publiek dat verlangt naar uitdaging en verruiming. 
 
Het Kunstenfestivaldesarts vindt plaats in Brussel, een stad met diverse gemeenschappen. Door in contact te  treden met de inwoner·woonsters zorgt het festival voor een nieuwe manier om de specifieke geografie van de Belgische en Europese hoofdstad te beleven en om haar territoriale, taalkundige en culturele verschillen te overbruggen. Het festival stimuleert debat en diepgaande gesprekken.Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.