Skip to main content

Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK)


OPEK is dé bruisende culturele site aan de Vaartkom in Leuven waar verschillende kunstdisciplines elkaar ontmoeten in dans, theater, beeldende kunsten, literatuur en fotografie.

De site is een ontmoetingsruimte waar je voorstellingen bijwoont en debatten volgt. Je kan je stem laten horen bij het acteren of zingen. Tekenen, schilderen en fotograferen behoren ook tot het pallet. Kom eens langs met je vereniging om te vergaderen, organiseer een familiebrunch of spreek af met je vrienden in het gezellige café.

OPEK oogt statisch, gehuisvest in een voormalig pakhuis maar de dynamische infrastructuur kan tellen; vijf theaterzalen, twee kunstateliers, werk-, vergader- en repetitieruimtes, en een drukbezocht café.
OPEK is een huis van verbinden, waar kunstbeoefenaars en -bewonderaars elkaar ontmoeten én verrijken. We hebben zelfs een kunstjeugdbeweging!
OPEK is ook de werkplek van de kunsteducatieve organisaties Artforum, Mooss en WISPER, de stadsgezelschappen Het nieuwstedelijk en fABULEUS, de theateropleiding LUCA Drama, het sociaal-artistiek atelier De FactorY en de jongerenorganisatie Urban Woorden. Ook andere Leuvense organisatie vertoeven regelmatig in OPEK, zoals de banaba opleiding cultuurmanagement van de UCLL en 30CC.Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.