Skip to main content

GRIP


GRIP is een choreografisch platform dat in 2014 werd opgericht door choreograaf en danser Jan Martens en zakelijk leider Klaartje Oerlemans.
In 2023 wordt GRIP een organisatie met een gedeeld artistiek leiderschap. Naast Martens zelf zullen huidige GRIP artists Cherish Menzo en Steven Michel samen met instromer Femke Gyselinck GRIP 2.0 vormgeven. Ze doen dit in nauwe dialoog met Klaartje Oerlemans en Rudi Meulemans die in zijn rol van artistiek coördinator de dialoog tussen de vier makers coördineert en faciliteert.
GRIP is een nomadische structuur. Het heeft geen eigen studio, maar maakt gebruik van de bestaande infrastructuur in het podiumkunstenlandschap door samenwerkingen aan te gaan met theaters, coproducenten, productiehuizen en residentieplekken. De creaties komen telkens in andere ruimtes terecht en ageren met verschillende professionele contexten.
GRIP is actief in verschillende landen. GRIP is een vereniging zonder winstoogmerk (gevestigd in Antwerpen) en een stichting (gevestigd in Rotterdam). GRIP ontvangt structurele subsidie van de Vlaamse overheid en heeft verschillende internationale coproducenten en tal van partners in Europa, Noord-Amerika en Azië.Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.