Skip to main content

Colin Waeghe

crocodile


Colin Waeghe begon zijn actieve schilderscarrière in 2009 en ontwikkelde gaandeweg een eigen pointillistische toets die de grens opzoekt tussen figuratie en abstractie. Hij wil met zijn werk dieper ingaan op de begrippen tijd, realiteit, afstand en wat het betekent om een vreemdeling te zijn. Het werk van Waeghe wordt gekenmerkt door een mengeling van autobiografische elementen, flarden uit de actualiteit en beelden ontleend aan  populaire media.

Door zijn tekenachtergrond werkt Waeghe vaak met klein penceel op groot doek. Zeer eigen aan zijn werk is de techniek van verdubbeling waardoor het lijkt of het beeld trilt. Het weerspiegelt hoe hij naar de wereld kijkt, niet als een vaststaand maar als een continu veranderend iets, als trillende moleculen haast.

Recent bracht Waeghe de tentoonstelling “Nomadia”, een utopisch land waar wetenschap en verbeelding hand in hand gaan. In de reeks portretteert Waeghe Nomadia’s landschappen, zijn inwoners, kastelen en koningen, zijn leger en vloot. De reeks is een reflectie over afstand en identiteit, politiek en wetenschap.

Waeghe nam reeds deel aan verscheidene tentoonstellingen: ‘Polyfonie’ - Watou (2009), ‘Colin Waeghe & the FMC artists’ book collection’ ism. het Frans Masereel Centrum – London ( 2010), ‘Thank You For Tomorrow’- Zebrastraat Gent ( 2010), ‘Vertigo, Besuch aus Gent’ - Neues Kunstforum Keulen (2012).

In 2013 werd hij geselecteerd voor de Young Artistic Talent Award van BNP Paribas en nam hij deel aan de groepsshow “Kortrijk Vlaandert”. Tijdens Art Gent werd hij gebracht als de selectie van de Nationale Loterij. 

Colin Waeghe woont en werkt in Brussel en in Leipzig (DE). Hij studeerde aan de Hogeschool Sint-Lukas (experimenteel atelier) te Brussel, aan het RITS (dramatische kunsten) te Brussel, aan PoPok (scenografie) in de Singel te Antwerpen en ten slotte aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent.


crocodile
CRYSTALPALACE
CRYSTALPALACE


Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.