Wim Wauman

  • Turning Photography 2017
  • kunstenaar
1976
Dendermonde
België
In het begin van zijn carrière werd Wauman zijn fotografisch blik voornamelijk overheerst door een eenvoudige maar diepe verwondering om de dingen zoals ze zijn. Met zijn breed spectrum aan onderwerpen – dieren en landschappen, stillevens en (architecturale) constructies, zelfs de mens en zijn houding of omgeving – speelt dit beeldarchief (‘Atlas Of Atmospheres’) echter een subtiel spel met beeldconventies en fotografische tradities.
Vanuit een stijgende belangstelling voor het stilleven, heeft zijn artistieke praktijk zich de laatste jaren steeds meer naar binnen gericht: binnen de muren van het atelier en de studio maar ook in de verbeelding (als schepper). Dit resulteerde onlangs in het Paraphernalia project waarvoor hij collega kunstenaars en aanverwanten uitnodigde om een inspirerend of betekenisvol object bij te dragen als ingrediënten voor zijn composities. Meer dan 120 binnen- en buitenlandse deelnemers reageerden op zijn verzoek. Met deze collectie ‘objecten’ maakte hij 21 enigmatische composities die resoneren met (historische) beeldtradities en de alchemie.
Momenteel evolueert zijn studiowerk steeds meer naar uitgekiende (ruimtelijke en soms abstracte) composities met een bedrieglijk karakter, gekenmerkt door het gebruik van verschillende houttexturen en tinten, ‘geladen voorwerpen’, geometrische vormen en een spel met licht en schaduw.

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.