Sacha Eckes

  • kunstenaar
1971
Brugge
België

Sacha Eckes werd te Brugge geboren maar bracht de helft van haar leven door in San Francisco waar ze beïnvloed werd door underground comix, street art, skatecultuur en pop art. Verder rekent ze nu tot haar invloeden: Goya, Ensor, het groteske en het Duits Expressionisme.

Sacha Eckes' werk gaat over het verlangen. Het verlangen om te begrijpen en begrepen te worden, om te beminnen en bemind te worden. In haar werk rekent zij af met hetgeen haar in het leven bedreigt. Ze maakt werken waarin cartooneske figuren rondzweven in een chaotische wereld, op zoek naar een houvast. Ze maakt werken over het kunstenaar-zijn. In haar advertenties uit de kunsttijdschriften 'Frieze' en 'ArtForum' reageert ze soms fel uit op een kunstwereld die zich te serieus neemt. Haar werk is ruw en vol humor, maar getuigt ook van een onverwachte gevoeligheid en zit vol dubbele bodems.

Sacha werkt vooral met stiften, pastels en kleurpotloden en verwerkt vaak lagen verf in haar tekeningen. Sacha heeft tentoonstellingen gehad in San Francisco, New York, Detroit, Los Angeles en Brussel. Zij is mede-organisator van Sketch, een tekenevenement die maandelijks plaatsvindt ( het Muhka, Bar Nadar, Toer de Nord...).

Fout ontdekt op deze pagina?
Laat het ons weten.