Skip to main content

Reinoud van Mechelen

Reinoud Van Mechelen


Reinoud Van Mechelen is een tenor, die zich vooral toelegt op oude muziek. In 2016 richtte hij zijn eigen barokensemble op, a nocte temporis.

Reinoud Van Mechelen, geboren in 1987, begint op jonge leeftijd te zingen in het kinderkoor Clari Cantuli. Op achttienjarige leeftijd begint hij met zanglessen bij Anne Mertens en Nicolas Achten in het stedelijk conservatorium van zijn thuisstad Leuven. Het jaar nadien begint hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Lena Lootens. Nadat zijn bachelordiploma heeft behaald, studeert hij verder bij Dina Grossberger.

Om zich verder te vervolmaken volgt Reinoud stages en masterclasses bij onder andere Greta De Reyghere, Isabelle Desrochers, Frédérick Haas, Claire Lefilliâtre, Alain Buet, Jean-Paul Fouchécourt, François-Nicolas Geslot en Howard Crook. Hij zingt tevens “Plutus” in “Le Carnaval et la Folie” van Destouches in het kader van "L'Académie Baroque Européenne d’Ambronnay" onder leiding van Hervé Niquet. Hij is vrij snel actief als solist en ensemblezanger: zo zingt hij met l’Arpeggiata, la Capilla Flamenca, Ludus Modalis, Ex Tempore, Ricercar Consort, B’rock en het European Union Baroque Orchestra. Hij werkt regelmatig met het ensemble van Nicolas Achten, Scherzi Musicali. Zo heeft hij reeds meegewerkt aan verschillende opnames, die bijzonder warm onthaald werden door de internationale pers.

In 2014 zingt Van Mechelen voor de eerste keer de rol van evangelist in de Johannespassie van J.S. Bach met het Royal Liverpool Philharmonic, een rol die hij nog verschillende keren op zich zal nemen. Sindsdien mag hij nog verschillende operarollen toevoegen aan zijn repertoire, waaronder de titelrollen in Rameau's Dardanus en Zoroastre, alsook Jason in Charpentier's Médée en Belmonte in W.A.Mozarts Entführung aus dem Serail. In 2016 richt hij het ensemble a nocte temporis op, waarmee hij verschillende concerten en opnames verzorgt.

 


Discografie (selectie)Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.