Skip to main content

M Leuven

Museum Leuven


M springt in het oog met een mix van oude en hedendaagse kunst in het historisch centrum van Leuven. Toparchitect Stéphane Beel ontwierp een strak museumcomplex rondom het oude stadsmuseum Vander Kelen-Mertens. Het museum is ook de ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud, compleet met een centrale binnentuin en het dakterras dat een adembenemend uitzicht biedt over de skyline van Leuven.

De collectie van meer dan 52.000 objecten is het kloppende hart van M. Naast de kunstproductie in Leuven en Brabant, van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw, staat ook de Belgische kunst na 1945 centraal. Keer op keer herontdek je die kunst van het verzamelen. Van de oudheid, schitterend zilver, tot topstukken van Dieric Bouts, Jef Lambeaux, Constantin Meunier, Rogier Van der Weyden en hedendaagse kunst. De tijdelijke tentoonstellingen laten je ook kennismaken met minder bekende collectiestukken.

Naast hedendaagse beeldende kunsten, zoals fotografie, video, schilder- en beeldhouwkunst, kan je er ook performance, dans en architectuur ontdekken. Elke discipline krijgt een plaats in M en maakt het een plek waar altijd iets te beleven valt. Bovendien zoekt het museum als creatieve hotspot uitwisseling op: met bezoekers, bedrijven, kunstenaars, onderzoekers, etc. 

© Stéphane Beel Architecten bvba  

 


Ontdek M Leuven ook onder:


Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.