Skip to main content

Cis Bierinckx


Cis Bierinckx leeft en werkt in Wenen (sinds januari 2021). Hij is actief als vrije curator, dramaturg en criticus het veld van film/video, beeldende en podiumkunsten, werkte tussen 1974 en 1976 in deSingel in Antwerpen en vestigde zich daarna in New York. In 1992 verhuisde hij naar Ljubljana waar hij actief deel nam aan het kunstgebeuren. Van daaruit engageerde hij zich voor het Sommerszene Festival in Salzburg, waarvoor hij verschillende programma’s realiseerde. Van 1997 tot 1999 was hij als productieleider verbonden aan de Salzburger Festspiele en ruilde eind ´99 deze positie om de taak van hoofdcurator bij de film/video afdeling bij het Walker Art Center in Minneapolis op te nemen. In 2003 voegt hij zich kortstondig bij het productie team van Bomb Productions in Johannesburg en leidde vervolgens, van 2006 tot 2013, het Kunstencentrum Beursschouwburg in Brussel.
Op vlak van film en video was hij verbonden aan o.a. het Internationaal Filmfestival Gent, het Internationaal Film Festival Rotter, het Oberhausen Kortfilmfestival en de VIENNALE in Wenen en is hij ook als programma adviseur verbonden aan Artcinema OFFoff in Gent.
Hij realiseerde verschillende tentoonstellingen bij de Vrienden van het Museum voor Hedendaagse Kunst in Gent en was curator van tentoonstellingsprojecten bij onder andere Be-Part Waregem, NRW Forum Düsseldorf, Contour, SMAK, MMD, Kunsthal FRIART in Fribourg. Hij levert als criticus regelmatig bijdragen aan het maandelijks kunstmagazine H ART, maakt deel uit van verschillende commissies bij het Vlaams Ministerie van Cultuur en is als beoordelaar verbonden aan het VAF.

  Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.